Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

woensdag, september 10, 2003

BAKOVEN
Wat was het vroeg opstaan op 8 september, om 07.40 vertrok het vliegtuig. Dat betekende opstaan om 3 uur in het Appelschase en ook in Drachten. Na een bitterzoet afscheidskopje koffie gingen we door de douane, het vliegtuig in en richting Londen. Overstappen ging mooi vlot en om kwart over tien lokale tijd landden we in Delhi. Dit bleek inderdaad de bakoven waarover men ons had verteld. Onze man van het Anoop Hotel stond samen met zo'n duizend andere feestgangers met een bordje te wachten en leidde ons over de parkeerplaats naar het parkeerterrein. "Waar zijn de bands?" dacht Erika, aangezien de parkeerplaats veel weg had van een festivalterrein. Veel mensen die op het dak van hun auto zwaar aan de cola zaten te lurken. Na een gierende rit door New Delhi, waarbij alleen koeien werden ontzien, stonden we voor het Anoop Hotel. Daar werd de aankomst gevierd met het drinken van enkele lassi's. De kamer waar wij verblijven is wat zweterig maar blijkbaar goed voor de slaap want we zijn nog niet voor half twee wakker geworden.
Na al deze logistiek werd het tijd om de stad een beetje te verkennen. Daartoe zijn we dinsdag de Main Bazaar in de wijk Paharganj (voor de deur van ons hotel) ingelopen. Meteen kwamen vele verkooplustige lieden op ons af en ontdekten bij ons allerlei wensen en verlangens waar we zelf nog nooi aan hadden gedacht ("Waar zijn de bands?", die sfeer). We kochten daarom maar niks. Een blokje om naar Connaught Place leek het maximaal, met alle verkopers en goedbedoelende gidsen die in de drukkende hitte hun diensten aanboden. 's Avonds, na een prima curry in het hotel, durfden we het echter weer aan om een afzakkertje te halen in het Gold Regency Hotel.
Vanochtend of beter gezegd vanmiddag eerst een lekker ontbijt naar binnen gewerkt (Wouter had koude koffie, ha, ha i.p.v. de warme koffie die hij wenste).
Toen begon onze zoektocht naar een goede, betrouwbare riksja bestuurder. In tegenstelling tot Nederland werkt de taximarkt hier prima! We lieten ons vervoeren naar de Lodi Gardens, een park waar vele verliefde Indiase stelletjes bezig waren met loungen, vozen en andere sporten. Ook niet te vergeten de immense graftombes waar het park uiteindelijk om draait. Na een rustige wandeling door dit zeer groene park, waar joggen neerkomt op snelwandelen, zochten we weer een riksja om ons naar de India Gate te brengen. Dit is een enorme kopie van de Arc de Triomphe. Ook hier werd ons weer van alles aangeboden: elastieken vliegtuigjes, ballonnen, personen weegschalen, erg lollig allemaal, zeker omdat de verkopers zelf ook wel doorhadden dat ze rommel aanboden. Opmerkelijk tafereel was toen er een schoolklas met kinderen in uniform aan kwam lopen. Alle verkopers renden om het leven om als eerste hun prullaria aan het kind te brengen.
Net op het moment dat we dachten dat het toch wel een behoorlijke afstand was van de India Gate naar ons hotel stond daar alweer een vriendelijke riksja rijder ons op te wachten. Hij wilde ons wel voor 30 roepees vervoeren, maar moesten we wel iets voor hem terug doen, namelijk een bezoek brengen aan de winkel van een goede vriend, ja, ja, hier trapten wij niet in, graag of niet anders gaan we lopen.
Natuurlijk konden we ook gewoon instappen zonder dat bezoekje (hij had het in ieder geval geprobeerd).
Onderweg bleek de bestuurder ook nog eens een goeie komiek.
Toen we door de main bazaar weer terug liepen naar ons hotel, werden we langer dan we wilden opgehouden door opdringerige VVV types. Marketing über alles.
Voorlopige conclusie: een prima chaos, de mensen zijn collectief gek en we blijven hier waarschijnlijk nog wel een tijdje.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?