Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

zondag, september 14, 2003

SPEAK ENGLISH OR DIE
Wel alle. Dachten we tot eergister de dans te ontspringen, nu weten we wel beter: ook wij kunnen de Indiase putluchten niet aan. Buikgriep en meerdere malen per dag ter potte vliegend zijn we gekluisterd aan het dakterras. Met een boekje.
In een laatste oprisping van Westers ondernemerschap heeft Wouter nog wel het Nehru Memorial Museum gezien, gewijd aan de eerste eerste minister van dit land, de heer Jawaharlal Nehru. Een moeilijke naam, maar Prins Bernhard zal toch wel langer over het onthouden van de zijne hebben gedaan. Weliswaar interessante muurkrant van enkele tientallen meters, waarbij het toch weer de hele tijd over Gandhi ging. De laatste had zeker gevoel voor show, althans meer dan Jawaharlal N. te D.
Tevoren werd nog het lokale planetarium bezocht, alwaar een hoogst interessante verhandeling over Mars. Er was sprake van een groot enthousiasme in de zaal. Niemand van de aanwezigen viel in slaap. Wel moet daarbij worden gezegd dat enkele middelbaren hun kleuters hadden meegenomen en die lieten horen dat ze erbij waren.
Het museum verlatend werd W. aangesproken door enkele studenten Engels. Waar hij vandaan kwam? Hoe oud hij was? Hoe oud hij hen schatte? Waarom? En hoe was hun Engels? Moesten ze niet nog veel sneller spreken? Nou? Huh?
Eerste tip: spreek wat minder direct, ten tweede: gebruik lidwoorden (doen autochtonen in Nederland ook vaak fout maar het leek verstandiger dat niet te zeggen), ten derde: spreek niet snel edoch duidelijk.
Dit alles in beste Nederlands uitgelegd.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?