Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

dinsdag, september 16, 2003

WINDOW (S)HOPPING
Pampers aan de wilgen, broek weer aan!
Na al onze peristaltische ongemakken werd het wel eens tijd een was te gaan draaien. Zo gezegd zo gedaan een hele tas vol was gisterochtend gedumpt en
's avonds schoon doch nog steeds een beetje klam weer opgehaald.
Toen al dit huishoudelijk geemmer volbracht was zijn we naar de Humayun's Tomb gecrosst. Dit is een kolossaal Mughal stijl gebouw, erg indrukwekkend. Kenmerken: 32 meter hoogte met dakterras en een grote, zeer groene tuin daaromheen. Deze was ook weer verdeeld in 32 blokken. Bovenop het dakterras werden we sneaky binnengewenkt door een gids gehuld in tuinierskleding. Nadat hij alle ins en outs van de achthoekige tombe had laten zien hield deze (geld)wolf natuurlijk zijn hand op toen wij wat roepees aan hem gegeven hadden bleek dit volgens hem niet genoeg maar onze beurs ging op de knip!
We wilden naar Connaught Place (centraal plein om de toerist te plezieren).
Dit ging niet zonder inspanning. Voor de Humayun's Tomb stond een riksja bestuurder samen met een ontsnapte engel/hiphopper/grapjas. Voor 40 roepees en 2 winkelbezoeken konden we er wel komen. Ach ja op 1 voorwaarde: dat Erika even snel van het toilet aldaar gebruik kon maken. De eerste stop was bij een soort V&D zonder klanten, alleen gedwongen toeristen die even rond moesten lopen. Erika stormde meteen door naar een koninklijk toilet en Wouter kreeg ondertussen allerlei mooie T-shirts aangesmeerd. Ook Erika werd meegesleurd naar de Sari afdeling om allerlei stofjes te voelen die ze niet wilde. Voordat het een Sari verkleedpartij ging worden glipten we weer naar buiten waar de engel/hiphopper/grapjas ons opwachtte. Op naar de volgende shop. Deze was gelukkig stukken kleiner en bij binnenkomst knoopte de verkoper meteen een praatje met Wouter aan. Wouter probeerde hopeloos aan de man duidelijk te maken dat Holland maar een deel van Nederland is en de verkoper bleef alleen maar vriendelijk glimlachen en grijnzen. Op de bovenverdieping kreeg Erika een sjaal omgeknoopt zodat ze leek op een Indiase oma zonder rollator. Ook kon ze wel een wandkleed kopen of datzelfde kleed op een tafeltje thuis leggen. Op de vraag of het ook als vloerkleed gebruikt kon worden kreeg ze alleen een verbaasde blik toegeworpen, nou nee..daar hadden ze nog niet over nagedacht. Na het verplichte winkeluurtje belandden we op de uiteindelijke bestemming: Pizza Hut op Connaught Place. Toen de tere magen weer gevuld waren met vettigheid besloten we te gaan wandelen om het er weer af te krijgen. Voor Erika geen probleem. Al na luttele meters kreeg ze zin in een goed toilet. Waar anders word je vriendelijk verwelkomd dan bij een bijbelgenootschap. Ondertussen praatte Wouter met een broeder over de moeilijke verspreiding van het Woord in India en Nederland. In het eerste land bleken bijbels nogal duur. Daarop werd aangeraden contact op te nemen met bijbeldrukkerij Jongbloed te Heerenveen, contactpersoon Ype Hamstra uit diezelfde plaats. Daarop verdergelopen richting Presidentieel Paleis, een eindeloze zoektocht. Toen terug naar het vertrouwde Gold Regency hotel voor een curry.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?