Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

woensdag, oktober 01, 2003

GRIEP GEHAD
Beste mensen, u heeft een tijdje niets van ons gehoord want Wouter is bedlegerig geweest. De zaterdag was nog een hele leuke dag geweest. Tot grote vreugde kon Wouter het toch wat al te sarcastische en onsamenhangende boek van A.F.Th. van der Heijden inwisselen voor een politieke biografie van Willy Brandt. Een germanofiel die niet van sarcasme en wel van samenhang houdt, wordt daar blij van.
Te vroeg gejuichd.
Werd zondagmorgen wakker met warm hoofd en dacht meteen: dit kan alleen maar malaria zijn. De verdere zondag in bed doorgebracht, zich afvragend hoe dit toch kon gebeuren en of het inderdaad malaria zou zijn. Erika trad verplegend op. Toen de koorts 39,5 was, werd duidelijk dat een dokter gevonden moest worden. In de persoon van Sanjay Gupta vonden we deze. Hij wilde drie verschillende lichaamsstoffen (prijsvraag: welke drie?) en die moesten geleverd worden (hint bij de prijsvraag: 1 stof door de dokter afgenomen, met de tweede had Wouter geen moeite maar met de derde enorm).
Maandagmorgen werden de eerste twee doosjes afgeleverd, dinsdag de laatste. Dinsdag ook herrees de zieke Phoenix uit zijn bezwete bed. Dokter Gupta had niks gevonden. Mooi. Meteen de hele dag opgebleven, een rondje om het prachtige heilige meer hier in Pushkar gelopen en een praatje aangeknoopt met twee Melbournezen, dat uiteindelijk een uur of zes zou duren. Aardige mensen, evenals de Pushkarners die Wouter op straat lopend weer herkenden en informeerden naar zijn toestand.
Ook het laatste, gewraakte potje bleek in orde. Een flinke griep heeft huisgehouden en nu is het een kwestie van aansterken. Dat zal ten dele in de bus naar Udaipur gebeuren want Pushkar is een dusdanig klein en heilig dorp dat er niet zo veel vertier is en de bezienswaardigheden snel gezien zijn. Een goed dorp ter vergelijking in Nederland zou Beetsterzwaag of Staphorst zijn.
Morgen gaan we waarschijnlijk naar Udaipur. Nederlands vergelijkingsmateriaal is hier wat moeilijker. Je denkt misschien: dat is natuurlijk ook weer zo'n dorp, neen, het heeft meer inwoners dan onze hoofdstad.

NB de winnaar van de prijsvraag maakt kans op drie van de beschreven en aldus goedgeraden potjes! Een onafhankelijke jury, bestaande uit Wouter en Erika, zal de inzendingen beoordelen. Wouter, Erika en Sanjay Gupta zijn uitgesloten van deelname.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?