Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

woensdag, november 19, 2003

GEEN CENT TEVEEL!
Maandag 17 november. Niet alleen voor degenen die in Nederland hard aan het werk zijn begon de week vroeg, voor ons recreanten ook. Om kwart over zes 's ochtends reden wij reeds in een riksja naar het station van Jodhpur.
Vervolgens reisden we met de Marudhar Express van Jodhpur naar Agra. We kwamen hier dertien en een half uur later aan. Het vervoer naar hotel Tourists Rest House verliep vlekkeloos. Het hotel had nog 1 kamer over. Deze was wel iets boven ons budget, maar was zeker goed. Aangezien wij hadden vernomen dat de Taj Mahal voor toeristen nogal prijzig is, wilden we dit graag compenseren door een goedkopere kamer in het hotel. Zo kwam het dat wij de volgende ochtend na de uit-check tijd naar een goedkopere kamer verhuisden. De rest van de dag hebben we ons beziggehouden met wat crypto-krakers en boeklezen. Toen wij 's avonds op een harde plank in slaap vielen merkten we ons prijsvoordeel!
Vandaag, 19 november probeerden we alvast een treinkaartje te halen voor de volgende reis richting Varanasi. Helaas kregen we te horen dat de treinen richting Varanasi nogal vol zitten. Maar niet getreurd, wij staan op een wachtlijst en de man achter de balie garandeerde ons voor 100 procent dat wij morgenavond in de trein zitten.
Door naar de Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen!
Toen we eenmaal voor het kaartjes loket stonden werden we door een vriendelijke medewerker aangesproken; dankzij de Unesco World Heritage Week konden we vandaag gratis naar binnen!
Zeer verblijd aanschouwden we het wit marmer, megalomane gebouw. De Taj Mahal is gebouwd door Shah Jahan uit liefde voor zijn tweede vrouw Mumtaz Mahal die in 1631 overleed. Hij kon het verdriet niet verdragen en besloot daarom dit mausoleum te plaatsen. Tegen zonsondergang kleurde het witte marmer, lichtroze.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?