Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

zaterdag, november 29, 2003

IK WIL ER ZIJN
Dinsdag 25 november hadden we genoeg gezien, gedaan, gehoord in de drukke binnenstad van Varanasi. Daarom verhuisden we naar het luxere hotel Surya, waar we etenderwijs al een keer polshoogte hadden genomen. De rest van de dag hebben we alleen wat geluierd in de mooie tuin van het hotel.
Woensdagmorgen al om negen uur ging de telefoon van onze hotelkamer. Aan de andere kant van de lijn een bekende Amerikaanse stem. Jawel Chris en Lisa, die we in Goa hadden leren kennen, hadden het met al hun bagage gered tot Varanasi en hadden een kamer in hetzelfde hotel als wij. Het was erg leuk om hun weer te zien. Een paar uur later liepen we met hun weer langs de ghats in de binnenstad. Ditmaal waren we van heel dichtbij getuige van een rituele crematie. Dit was erg indrukwekkend.
Chris en Lisa vonden dat na dit alles het tijd was voor een biertje en zo eindigden we in de erg donkere, vage Basant Bar en hebben hier de rest van de middag doorgebracht.
We maakten plannen om 's avonds op hun hotelkamer nog film te kijken, maar uiteindelijk was de middag erg slopend gebleken voor ons allen zodat we maar gingen slapen.
Voordat we donderdag de trein richting Calcutta namen hadden we nog een afscheidsdiner met Chris en Lisa. We kwamen de volgende dag drie uur vertraagd aan in Calcutta. We reden van het Howrah station over de gelijknamige brug richting het Sealdah station. Hier stalden we onze bagage omdat we 's avonds de nachttrein naar Darjeeling namen. De paar uur die we in Calcutta hadden hebben we gespendeerd aan het lopen door de stad en het zien van de St. Paul's Cathedral. We hadden nog veel meer willen zien, maar helaas -net zoals in Bombay- werkten de openingstijden niet mee.
Moe maar voldaan waren we klaar voor onze volgende nachttrein richting New Jaipalguri/Darjeeling. We belandden in een coupe met twee Zwitsersen en een Canadees. De treinreis was prettig en vooral ook snel. Waren wij in Goa de twee personen die het zo chaotisch vonden dat de Duitse Katherina pas wakker werd op de plek van bestemming, ditmaal waren wij degenen die nog half lagen te maffen toen de trein al op het perron stond. Haast, haast, heb ik alles, waar ben ik uberhaupt, stapten we de trein uit. Toen wij eenmaal goed en wel onze ogen open hadden namen we met zijn allen een jeep richting Darjeeling. De aankomst aldaar was te gek. Frisse berglucht, heerlijk, wat een paradijs! We belandden in een hotel in Engels koloniale stijl met een prima uitzicht.
En dan de thee!


This page is powered by Blogger. Isn't yours?