Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

zaterdag, november 08, 2003

MENSEN, DIEREN EN DE ZON
Donderdag 6 november hielden we Bombay voor gezien. We namen een taxi naar Bombay Central. Daar stond een groot Mc Donalds bord: Boo - we're right behind you. Hier namen we een milkshake alvorens onze reis naar Vadodara, ook wel Baroda genoemd, aanving. Maar goed ook, want de treinreis was een onvrijwillig sociaal gebeuren. Nog nooit zagen we zo'n hoge bevolkingsdichtheid. Deze zag ons wel. We werden van alle kanten aangeloerd. We belandden eerst tussen een vies gezin, dat ons alle beenruimte ontnam. Vier vrolijke vrienden redden ons uit deze benarde situatie door met het gezin van plaats te ruilen. Op een volgend station werd het wij-gevoel nog sterker. Was dit voor het Guiness Book of World Records?
De reis duurde zes uur, maar door toedoen van de studenten werd het gezellig praten tussen neus en elleboog door. Om half acht stapten we uit in Vadodara. We vonden een goed hotel. Daar tegenover was een restaurant. Eenmaal hierbinnen snelden van alle kanten obers toe om allerlei Indiase delicatessen op ons thali bord te deponeren. Wouter werd hier nogal zenuwachtig van. Even rustig eten zat er niet in. Het personeel was behalve overspannen overigens erg aardig en legde alles uit.
Vrijdag bekeken we het park Sayadi Bagh. Daar bezochten we het stadsmuseum en het gezondheidsmuseum. In het gezondheidsmuseum werd Wouter gewogen en 56 kg bevonden. Ook hebben we de dierentuin bezocht. Voor veel dieren passeerden wij de revue: Reuze papegaaien, flamingo's, beren, apen, uilen, tijgers, leeuwen, luipaarden en zelfs een nijlpaard. Daarna werd het tijd voor het planetarium. Vijf uur Engelse voorstelling. Eenmaal op de stoel gezeten werden onze oren bestookt met Hindi teksten. Gelukkig viel de elektriciteit uit, zodat we ongezien weg konden lopen.
's Avonds lieten we ons per riksja vervoeren naar het Welcomgroup Varodara hotel voor een biertje. In de deelstaat Gujarat is alcohol verboden, maar op sommige plekken kun je met behulp van een drink permit alcohol bemachtigen. Het hotel bleek niet zo'n plek. Het was poenig. Hoewel wij niet geheel aan de kledingvoorschriften voldeden, lieten ze ons toch binnen. We dronken thee en verlieten hierna min of meer voldaan het pand.
Zaterdag 8 november. 2 maanden op reis! We liepen naar het Maharaja Fateh Singh Museum. Hier waren verschillende kopieen te zien van Europese schilderijen en sculpturen. Het personeel was enthousiast en wilde ons in een hoog tempo meesleuren door de zalen. Na een kort bezoek en een leuk gesprek met twee zakenlieden uit Hyderabad stonden we weer buiten. We gingen het nog een keer proberen in het planetarium. De sterren stonden nu gunstig. De show ging over 1 van hen, de zon.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?