Lekker weg in andermans land <$BlogRSDUrl$>
Click for Rotterdam, Netherlands Forecast
create your own visited country map

woensdag, maart 31, 2004

BLUBBEREN, STOMEN & WASPOEDER
Vrijdag 26 maart, gewekt door de typische geuren van Rotorua.
De dag begon met een aantal klusjes. We hadden al een hele tijd rondgezeuld met een zooi fotorolletjes en die moesten ontwikkeld worden, daarna wat internetten en de geneugten van de goedkope Pak 'n Save supermarkt ondervonden.
Aan het eind van de middag besloten we om naar het, kleine, ietwat sprookjesachtige aandoende, Kuirau Park te gaan. We zagen stomende steenpartijen en borrelende blubsie meertjes. Een raar idee dat onder de koude aardkorst er zo'n bedrijvigheid heerst.
Hongerig geworden naar meer lieten we ons de volgende ochtend per bus naar het Wai-o-Tapu Thermal Wonderland vervoeren. Hier kan men onder andere de Lady Knox Geyser bewonderen. Helaas heeft zij nogal wat kuren en spuit niet de gehele dag. Er was een quizmaster die er een kilootje waspoeder in wierp, waardoor de druk in de geyser opliep en om klokslag kwart over tien begon Lady Knox een paar meter de lucht in te spuiten. Na dit scheikundig experiment liepen we door het Thermale wonderland waar we nog meer stomende meren en borrelende blubsie zagen. Erg mooi waren alle kleuren die de meren hier hadden: gifgroen, oranje, wit...
De middag werd besteed aan het wandelen langs het Rotorua meer.
Zondag 30 maart bekeken we in de Government Gardens het Rotorua Museum of Art & History. Een heel divers museum over het ontstaan van Rotorua. Het tegenwoordige museum is oorspronkelijk gebouwd in 1908 en deed toentertijd dienst als kuuroord. Toeristen uit de hele wereld kwamen speciaal voor de thermale baden omdat er een geneeskrachtige werking vanuit bleek te gaan.
De volgende dag vertrokken we per bus naar Napier, dé Art Deco City. Na aankomst in deze kleurige stad was het nogal moeilijk een leuk backpackers hostel te vinden. Uiteindelijk kregen we een warm welkom in het de Rosie 'o Gradies backpackers welke ook nog eens heel goedkoop was! 's Avonds dronken we een biertje in de gelijknamige kroeg onder het hotel.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?